آموزش فارکس

تحلیل بازار فارکس چیست؟ + معرفی انواع تحلیل فارکس

0
Please log in or register to do it.

تجزیه و تحلیل بازار فارکس عملی برای بررسی تغییرات در قیمت جفت ارزها و نیروها و عوامل مؤثر بر روی تغییرات قیمت است. معامله گران فارکس که ارزها را با هدف کسب سود خرید و فروش می کنند از این تحلیل استفاده می کنند. سرمایه گذاران از روش های تحلیل بنیادی و تکنیکال یا هر دو روش در معاملات فارکس بهره می برند و بسیاری از معامله گران از یک رویکرد ترکیبی استفاده می کنند که هر دو تکنیک را با هم ترکیب می کند.

برای انجام معاملات در بروکر فارکس شما نیاز به یادگیری این بازار و فهمیدن انواع تحلیل ها را دارید، ما سه نوع تحلیل در بازار داریم هر سه نوع تجزیه و تحلیل را می توان در کنار هم برای به دست آوردن بهترین نتایج مورد استفاده قرار داد ما در این مقاله اول می فهمیم تحلیل بازار فارکس چیست و سپس انواع آن را یاد می گیریم و در آخر بهترین روش تحلیل را می فهمیم.

تحلیل بازار فارکس چیست؟

بازار ارز بزرگ ترین بازار جهان است که روزانه تریلیون ها دلار در آن دست به دست می شود. شرکت‌های مالی و افراد سرمایه گذار به طور منظم در تجزیه و تحلیل بازار فارکس شرکت می‌کنند تا از این بازار بزرگ و مهم در بروکر فارکس سود ببرند. امروزه بازار فارکس 24 ساعت شبانه روز باز است و پنج روز هفته را از د.وشنبه تا جمعه فعالیت دارد و بیشتر فعالیت های آن در مراکز تجاری جهانی مانند لندن و  نیویورک و توکیو است.

برخلاف بازار سهام که در آن سرمایه گذاران می توانند سهام شرکت های فردی را خریداری کنند، ارزهای معامله شده در بازار فارکس همیشه به صورت جفت معامله می شوند. هنگامی که یکی از ارزهای موجود در یک جفت خریداری می شود، این به این معنی است که ارز دیگر آن جفت فروخته می شود. برخی از رایج ترین جفت ارزهای مورد معامله در جهان عبارتند از دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن، فرانک سوئیس و. غیره است.

تجزیه و تحلیل بازار فارکس روشی است برای تعیین این که کدام ارز در یک جفت احتمالاً در یک دوره زمانی معین قوی تر است. معامله‌گران فارکس می‌توانند از این دانش برای خرید ارزی که انتظار دارند ارزش آن افزایش یابد یا برای فروش ارزی که فکر می‌کنند ارزش آن کاهش می‌یابد، استفاده کنند.

برای کمک به انجام این پیش بینی ها، معامله گران فارکس طیف وسیعی از منابع را مطالعه خواهند کرد. این موراد شامل عوامل اساسی مانند وضعیت اقتصاد کشور، قیمت کالاهای مرتبط مانند نفت و طلا یا هر رویداد خبری مهمی است که بر اقتصاد بین‌المللی تأثیر می‌گذارد. عوامل دیگری نیز در تحلیل نظر گرفته می شود مانند تاریخچه اخیر قیمت ارز نسبت به میانگین های تاریخی آن ارز.

تحلیل بازار فارکس چیست؟

ربات تحلیل فارکس چیست؟

یک ربات تحلیل بازار فارکس یک نرم‌افزار یا سیستم خودکار است که طی الگوریتم‌های خاص، داده‌های بازار ارز را تحلیل می‌کند و پیش‌بینی‌هایی درباره حرکت قیمت‌ها ارائه می‌دهد. این ربات‌ها معمولاً بر اساس تحلیل‌های تکنیکال عمل می‌کنند و می‌توانند تصمیمات خرید و فروش را به صورت خودکار انجام دهند. اما توجه داشته باشید که عواملی مانند شرایط بازار، اخبار اقتصادی و تغییرات سیاسی می‌توانند بر عملکرد این ربات‌ها تأثیر بگذارند.

ربات های معامله گر فارکس برنامه های نرم افزاری هستند که سیگنال های معاملاتی را تولید و آماده می کنند. بیشتر این ربات‌ها با متاتریدر ساخته شده‌اند و از زبان برنامه‌نویسی MQL استفاده می‌کنند که به معامله‌گران اجازه می‌دهد سیگنال‌های معاملاتی تولید کنند یا سفارش دهند و معاملات را مدیریت کنند.

ربات های تحلیل بازار فارکس برای حذف عنصر روانی یا در واقع مدیریت سرمایه در معاملات طراحی شده اند که می تواند مفید یا مضر باشد. ربات ها ممکن است معاملات موفق را به ‌عنوان محتمل‌ترین نتیجه برای یک معامله انتخاب کنند یا از منحنی برازش برای ایجاد نتایج عالی هنگام آزمایش مجدد یک سیستم استفاده کنند، اما این ها سیستم‌های قانونی برای ارزیابی ریسک و فرصت نیستند.

انواع تحلیل در بازار فارکس

به عنوان یک معامله گر که بازارهای مالی را تجزیه و تحلیل می کند، داشتن یک رویکرد محکم برای تصمیم گیری معاملات و انجام معاملات برای ایجاد یک استراتژی قوی مهم است. درک سه نوع اصلی تحلیل بازار فارکس فاندامنتال، تکنیکال، مدیریت سرمایه می تواند به شما در ایجاد یک استراتژی معاملاتی قوی تر کمک کند.

تصمیم گیری در مورد اینکه از کدام نوع تحلیل برای معامله در فارکس استفاده شود، مهم است. هر نوع تجزیه و تحلیل بازار فارکس نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد و درک هر سه آن می تواند دید جامعی از بازار ارائه دهد. تجزیه و تحلیل فنی یا تکنیکال به حرکت های گذشته قیمت نگاه می کند تا اقدامات قیمت آتی را پیش بینی کند، برای مثال تحلیل فاندامنتال به عوامل اقتصادی که می تواند بر قیمت ارز تأثیر بگذارد، می پردازد. تحلیل احساسات به چگونگی تأثیر روانشناسی بر تصمیمات معاملاتی می پردازد.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال روشی برای ارزیابی بازارها با مطالعه داده های گذشته عمدتاً قیمت و حجم است. تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که با مشاهده داده های تاریخی قیمت، می توانند الگوهایی را شناسایی کنند که به آن ها در پیش بینی رفتار بازار آینده کمک می کند. تکنیک های تجزیه و تحلیل بسیاری وجود دارد که در زیر چتر تحلیل تکنیکال قرار می گیرند که شامل موارد زیر است اما محدود به آنها نمی شود:

  • حمایت و مقاومت
  • تئوری داو
  • روند و خطوط روند
  • نمودار شمعی
  • اصلاحات فیبوناچی و پسوند
  • تحلیل موج الیوت
  • نقاط محوری
  • اندیکاتورهای مومنتوم و نوسانگرها

با یادگیری این تکنیک‌های مختلف تحلیل تکنیکال، می‌توان یک استراتژی ساخت که می‌تواند جهت احتمالی بازار را تعریف کند، به علاوه سطوح ورودی را در کنار سطوح توقف ضرر و اهداف سود را فراهم کند.

انواع تحلیل در بازار فارکس

تحلیل فاندامنتال

تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندمنتال، تکنیکی است که برای ارزیابی یک بازار با نگاه کردن به عوامل اقتصادی و مالی اساسی که ممکن است بروکر فارکس تأثیر بگذارد، استفاده می‌شود. از این نوع تجزیه و تحلیل بازار فارکس می توان برای تصمیم گیری در مورد معاملات و همچنین تعیین ارزش منصفانه یک ارز استفاده کرد.

معامله‌گرانی که از این رویکرد استفاده می‌کنند اغلب به مواردی مانند شاخص‌ها و داده‌های اقتصادی، فعالیت بانک مرکزی، گزارش‌های سود و روند شرکت و رویدادهای ژئوپلیتیکی برای تصمیم‌گیری آگاهانه نگاه می‌کنند. در حالی که روش های زیادی برای تجزیه و تحلیل بازارهای فارکس وجود دارد، تحلیل بنیادی یکی از محبوب ترین روش ها در بین معامله گران است. معامله‌گرانی که از رویکرد تحلیل فاندمنتال استفاده می‌کنند، موارد زیر را بررسی و تحلیل می‌کنند:

  • رویدادهای بانک مرکزی: این مورد شامل تصمیمات سیاستی بانک مرکزی، بیانیه ها و کنفرانس های مطبوعاتی، انتشار صورت جلسات بانک مرکزی و سخنرانی های چهره های کمیته اصلی بانک مرکزی است. درباره بانک های مرکزی و سیاست های پولی است.
  • داده های اقتصادی: انتشار داده های اقتصادی، به ویژه از رده های 1 و 2 اقتصادهای بزرگ، می تواند تأثیر قابل توجهی بر پول آن اقتصاد ها داشته باشد. تحلیل بنیادی انتشار داده‌های احتمالی و احتمال اینکه آن داده‌ها بالاتر یا پایین‌تر از داده‌های اجماع باشند، کلیدی است.
  • تفاوت های نرخ بهره: یکی از بزرگترین محرک ها برای تحلیل، تفاوت بین نرخ های بهره در امتداد منحنی بازده دولت برای اقتصادهای مختلف است.
  • رویدادهای ژئوپلیتیکی: رویدادهای ژئوپلیتیکی مانند انتخابات، زلزله و طوفان و درگیری های تجاری و نظامی همگی می توانند بر بازارهای فارکس تأثیر بگذارند. تحلیل این نوع رویدادهای ژئوپلیتیکی ممکن است اما می تواند بسیار دشوار باشد و در معرض خطاهای تحلیلی بالقوه بزرگ باشد.

تحلیل احساسات یا مدیریت ریسک

تحلیل احساسات در تحلیل بازار فارکس روشی برای سنجش احساس مردم نسبت به یک مورد است. این گزینه می تواند برای هر نوع محتوا یا داده ای از جمله رسانه های اجتماعی، بررسی ها، مقالات و غیره اعمال شود و می توان از آن برای درک احساس عمومی در مورد یک موضوع خاص استفاده کرد. این شاخه ای از علم داده است که احساسات، نظرات و نگرش های افراد را تجزیه و تحلیل می کند که می تواند برای کشف این که یک گروه در مورد موضوعات خاص چه احساسی دارد استفاده شود.

به عنوان یک معامله گر در بروکر فارکس ضروری است که بدانیم تحلیل احساسات چیست و چگونه می توان از آن در استراتژی های فارکس به نفع خود استفاده کرد. با تجزیه و تحلیل بازار و احساسات معامله گر، می توانید روندهای آینده بازار را پیش بینی کنید (به یاد داشته باشید که هیچ پیش بینی 100٪ دقیق نیست) و تصمیمات آگاهانه تری در مورد مکان و زمان انجام معاملات بگیرید.

احساسات بازار فارکس نشان دهنده نگرش کلی معامله گران نسبت به یک ارز خاص (مثلاً دلار آمریکا) یا یک جفت ارز است. این روانشناسی جمعیت بازار ارز، لحن یا احساس آن است که از طریق فعالیت و حرکت قیمت جفت ارز نشان داده شده است. معیارهای مختلفی برای احساسات بازار فارکس وجود دارد که شامل موارد زیر است اما محدود به موارد زیر نیست:

  • گزارش‌های تعهد معامله‌گران (COT): این گزارش‌ها توسط کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) منتشر می‌شوند و تغییرات تعداد لانگ و شورت‌ها توسط سفته‌بازان بزرگ در بازارهای آتی فارکس را اندازه‌گیری می‌کنند.
  • خلاصه موقعیت توسط کارگزار شما: بسیاری از بروکرهای فارکس مانند بروکر ای پلنت درصد کل معاملاتی را که در حال حاضر کوتاه یا بلند هستند در هر جفت ارز خاص منتشر می کنند.
  • سود باز معاملات آتی فارکس: این موقعیت های باز در بازارهای آتی فارکس را اندازه گیری می کند و می تواند معیاری از احساسات را در یک ارز ارائه دهد.

بهترین روش های تحلیل بازار فارکس

برخی از معامله گران تک تکنیک هستند و ممکن است ترجیح دهند فقط از یک نوع تجزیه و تحلیل استفاده کنند. به عنوان مثال، آن ها ممکن است بر تحلیل تکنیکال تمرکز کنند و فقط به نمودارها نگاه کنند تا تصمیمات تجاری بگیرند. بعضی از معامله گران ترجیح می دهند برای تصمیم گیری های تجاری بر روی اصول بازار تمرکز کنند و برخی دیگر به شدت به احساسات بازار یا عجله داشتن متکی هستند.

بهترین روش های تحلیل بازار فارکس

معامله گران همچنین می توانند از ترکیبی از این انواع مختلف تحلیل برای ایجاد یک استراتژی معاملاتی قوی استفاده کنند. نکته کلیدی این است که سیستمی را پیدا کنید که در بازه زمانی شما برای شما کار کند و تحت آزمایش قوی باشد. برای کشف این نوع تحلیل ها و آموزش خود در مورد آن ها وقت بگذارید. این به شما امکان می دهد رویکردی را پیدا کنید که به بهترین وجه با سبک معاملاتی شما همخوانی دارد. شما همچنین می توانید این انواع مختلف تجزیه و تحلیل بازار فارکس را در یک حساب آزمایشی آزمایش کنید و زمانی که به نتایج خود اطمینان پیدا کردید به یک حساب معاملاتی واقعی بروید.

در نهایت، بهترین روش برای تحلیل بازار فارکس برای هر شخص ممکن است متفاوت باشد و بر اساس ترکیبی از این روش‌ها و تجربه شخصی یا استراتژی های فارکس  انتخاب می شود.

جمع بندی

به طور خلاصه، تحلیل بازار فارکس نیازمند شناخت عمیق از بازار، تحلیل دقیق و صحیح و مدیریت هوشمندانه ریسک است. این فرایند پیچیده و پرکار است و نیازمند تمرین و تجربه برای بهبود مهارت‌ها است. تحلیل به شما کمک می کند تا راحت تر به سود خود در بروکر فارکس برسید.

اسپرد (spread) در فارکس چیست؟ چرا باید اسپرد را در انتخاب بروکر در نظر بگیریم؟
بروکر ای پلنت: بررسی کامل و جامع برای ایرانیان در سال 2024

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *